| Prispevki

OTVORITEV IN KULTURNI PROGRAM

Komentar šolske novinarke Maruše Turk

 

V četrtek,  7. 4. 2016, je na šoli potekalo 23. srečanje strojniških šol Slovenije. Obiskali so nas dijaki  in njihovi mentorji iz vse Slovenije ter se predstavili s svojimi projekti, izdelki itd.

Srečanje se je pričelo ob 9. uri s krajšim kulturnim programom v šolski telovadnici. Pol ure kasneje so se začele predstavitve dijaških projektov kar v 8. učilnicah. Po končanih predstavitvah je sledil odmor za kosilo, ob 12.45 pa so se pričela predavanja strokovnjakov in okrogla miza z naslovom Ekologija – varčnost in učinkovitost, ki sta jo vodili učiteljici Ajda Kamenik in Lea Janežič.

strojniki_1 (Medium)

Otvoritev srečanja je v šolski telovadnici vodila Ajda Kamenik. Najprej nam je predstavila urnik srečanja. Menim, da je bila učiteljica v vlogi voditeljice zelo dobra. S prodornim in močnim glasom je umirila obiskovalce, da so jo z velikim zanimanjem poslušali. Zelo všeč mi je bilo, da se je kljub manjši zadregi z branjem besedila odlična znašla in si tako pridobila še več simpatij zbranih obiskovalcev. K mikrofonu je stopil tudi pomočnik ravnateljice Alojz Kranjc in pozdravil navzoče.  Zatem so zaigrali harmonikarji. Glasbeni dodatek naših dijakov je prijetno popestril uvodno srečanje.  Dokazali smo, da nismo samo dobri strojniki, temveč tudi odlični glasbeniki.

Všeč mi je bilo, da so  telovadnico uspešno »preoblekli« v prostor, v katerem je lahko sedelo več  kot 150 obiskovalcev . Tu so potekala tudi predavanja in okrogla miza. Ustrezna sta bila tudi ozvočenje in video slika. Pohvaliti moram še video krožek, ki je s kamerami neutrudno spremljal celotno dogajanje.

Na uvodni predstavitvi sem pogrešala le ravnateljico. Ker je bil to pomemben dogodek za našo šolo, me zanima, kaj bi povedala obiskovalcem.

 

Maruša Turk

 

Sorodne objave
0
Dostopnost