| Prispevki

Dijakinje in dijaki 4. K smo z mentorico Terezijo Kastelic v šolskem letu 2020/21 sodelovali v projektu Ja Slovenija (Zavod za vzpodbujanje podjetnosti mladih). Ustanovili smo dijaško podjetje Vosko, d. d., ki se ukvarja z izdelavo svečk in vrečk. Izdelali smo dve vrsti svečk z nežnim vonjem. Vosek smo vlivali v steklene kozarčke, saj nismo želeli uporabiti plastične embalaže. Svečke smo aranžirali, okrasili in oblekli v vrečke, ki imajo več funkcij. So iz recikliranih naravnih materialov. Zaščitijo in okrasijo svečko. Naši kupci jih lahko ponovno uporabijo za drobne predmete, nakup sadja v trgovini …

Z dišečimi svečami smo želeli pričarati toplino, povezanost in mir. Naši kupci lahko kupijo popolno dišečo svečo, ki jih z nežnim vonjem in pomirjujočim plamenom spremlja od jutra, skozi naporen dan do večera, ko se sprostijo. V domove naših kupcev smo hoteli prinesti klasično nežno dišavo, ki diši po milini in veselju.

Pri izdelovanju smo zaradi covida-19 naleteli na več težav. Za razvoj izdelka smo izbrali cenovno dostopen parafinski vosek. Naša vizija oziroma cilji pa še vedno ostajajo pri reciklaži in ponovni uporabi. V prihodnosti bi lahko vzpostavili sistem naročanja, kjer bi se stranke naročile na tedensko ali mesečno dobavo svečk, ki bi jih napolnili z novim voskom in vrnili našim strankam v isti steklenički, isti embalažni vrečki. Tako bi jih naši kupci lahko večkrat uporabili.

Ponosni smo na slovensko čebelarsko tradicijo, zato smo razmišljali, da bi pri izdelavi naslednjih izdelkov uporabili slovenski čebelji vosek.

Vabimo vas k ogledu našega reklamnega videa.

Zapisala: Nina Kogovšek

Slike: Klara Verbič

Video predstavitev: Klara Verbič in Tara Tišler Doblekar

 

Člani podjetja VOSKO d.d. : Lara Pišljar, Aleksandra Lončar, Lara Banovec, Maxim Kaluža, Klara Verbič, Nina Kogovšek, Tara Tišler Doblekar, Katja Verhovec in Luka Podgoršek.

 

Mentorica: Terezija Kastelic

Šolsko leto 2020/2021

 

Sorodne objave
0
Dostopnost