| Obvestila

Poklic urarja

Urar servisira, vzdržuje, popravlja, čisti, podmazuje, sestavlja, testira, umerja in obnavlja ročne in druge ure. Zamenja izrabljene ali poškodovane dele.

Ugotavljanje napak, meritve in regulacijo mehanskih, električnih in elektronskih ur izvaja z preciznimi instrumenti in specialnimi elektronskimi napravami.

Urar uporablja zelo drobno in precizno orodje: pincete, urarske vijačnike, lupe in druga specialna urarska orodja saj dela z najmanjšimi sestavnimi deli.

Pri poklicu urarja je potreben izredno oster vid, smisel za tehniko, dobra prostorska predstavljivost, zelo dobro razvite spretnosti prstov in rok, mirne roke, ki se ne potijo.

V tem poklicu se znanje strojništva vse bolj prepleta z elektroniko, računalništvom in optiko.

Pri delu je urar natančen, samoiniciativen, ustvarjalen, inovativen in vztrajen. Za opravljanje tega poklica je pomembna sposobnost hitrega presojanja, zmožnost ustvarjalnega razmišljanja, zbranost.

Delo urarja poteka večinoma v sedečem položaju. Delovni prostor mora biti dobro osvetljen in zračen.

Da preprečimo ali odpravimo morebitne okvare ur svetujemo redno vzdrževanje v dveh intervalih.

MALI PERIODIČNI SERVIS naj bi se opravljal vsaki dve leti, saj je v mehanskih urah potrebno očistiti in naoljiti komponente zaskočnega mehanizma, zamenjati tesnila ter preveriti vodotesnost in natančnost merjenja časa. Očisti se tudi ohišje in pas.

REDNI VZDRŽEVALNI SERVIS se opravlja vsakih pet ali šest let. Mehanizem povsem razstavimo, očistimo in zamenjamo poškodovane ali obrabljene dele z novimi originalnimi nadomestnimi deli. Zamenjamo tesnila gumbov, tube in krone, po potrebi tudi lunete in stekla. Obnovi se ohišje in kovinski pas. Preverimo vodotesnost in nastavimo natančnost časa ter rezervno navitja

»Ura je eden izmed najlepših izdelkov, ki jih je ustvarila človeška roka.«

O podjeju Malalan

Draguljarna Malalan je družinsko podjetje, ki s srcem in predanostjo ustvarja že 64 let. Smo ekskluzivni zastopnik za svetovno priznane blagovne znamke kot so Rolex, Audemars Piguet, IWC, Breitling, Zenith, Tudor, Chanel, Bvlgari, Pomellato…če omenimo samo nekaj prestižnih znamk.

Izredno ponosni smo tudi na naš urarski servis saj smo pooblaščeni za popravila zapestnih ur znamk najvišjega kakovostnega razreda.

Kakovostno delo, vsakoletno certificiranje in izobraževanje naših urarskih mojstrov ter vrhunsko opremljen atelje pripomore k zaupanju najprestižnejših urarskih znamk na svetu.

Kontakt:

MALALAN d.o.o.
Mestni trg 21, 1000 Ljubljana
info@malalan.si | 01 426 99 65

Več informacij: Letak (PDF)

Sorodne objave
0
Dostopnost