| Prispevki
Izmenjevalnica oblačil: petek, 11. 11., in ponedeljek, 14. 11. 2022

V pravem ekološko in trajnostno naravnanem duhu projekta Suston You smo gostujočim ekipam učiteljev in dijakov iz Nemčije, Francije in Španije predstavili eko kotiček oziroma izmenjevalnico oblačil, obutve in ostalih modnih dodatkov. Dogodek so nam pomagali pripraviti naši dijaki, ki so poleg dekoracije in postavitve oblačil poskrbeli tudi za oblikovanje promocijskih plakatov.

K sodelovanju smo povabili vse zaposlene na naši šoli, da so doma pregledali svoje garderobne omare in vsak po svoji moči prispevali malo rabljena in čista oblačila. Prijetno presenečeni smo bili, koliko se je nabralo, še bolj pa smo bili veseli pozitivnega odziva naših obiskovalcev, ki so prišli oblačila pomerjat, jih izmenjat, zgolj malo pogledat in z nami poklepetat.

Dobili smo veliko pohval in dobrih predlogov, odlična se nam je zdela pobuda, da si učitelji želijo še več takšnih akcij. V ponudbo bomo vključili tudi otroško konfekcijo, ki bo na voljo tako za otroke naših zaposlenih kot za sestre in brate naših dijakov. Opazili smo, da smo v kotičku imeli najslabšo ponudbo fantovskih oblačil.

Najbolj so se toplih oblačil razveselili naši gostje s sončnega Martinika, ki niso vajenih naših hladnejših novembrskih dni. Že samo vzdušje v izmenjevalnici je bilo krasno, veselo in glasno, saj je bilo pomerjanje in brskanje med zanimivimi kosi garderobe za nekatere tudi pravi užitek in zabava. Najbolj »korajžno« so oblačila pomerjali dijaki iz Nemčije in pa naši dijaki s tekstilnega oddelka, ne smemo pa pozabiti navdušenja mladih dam, ki so se ogledovale z »novimi« torbicami ali skromnimi kosi nakita. Tudi učiteljem iz Španije je bila pobuda zelo všeč in so rekli, da jo bodo poskušali na njihovi šoli tudi sami izvesti, saj pri njih v manjših mestih ni trgovin s ponudbo rabljenih oblačil, do prestolnic je pa daleč. Polni zagona ob uspešno izvedenem dogodku že snujemo nove ideje, kako bi lahko s tem projektom še nadaljevali in ga nadgradili, obenem pa se vsem iskreno zahvaljujemo za odlično sodelovanje z geslom: Skupaj veliko zmoremo!

Marjetka Pajk in Tina Grobovšek

Sorodne objave
0
Dostopnost